Nasze gotowanie

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
11 września 2015

Za nami kolejne spotkanie w ramach projektu „Nasze Kompetencje Nasze Szanse – Podnoszenie Zaradności Osobistej i Społecznej Osób z Niepełnosprawnością Złożoną”. Tym razem po części integracyjno-motywacyjnej uczyliśmy się gotować, co również sprzyjało wzajemnemu poznawaniu się. Zaczęliśmy od przyrządzenia pysznej sałatki z kurczaka, ryżu, ananasów i sera żółtego, której większość z nas jeszcze nigdy nie jadła. W czasie, gdy sałatka nabierała smaku w lodówce, zabraliśmy się za przygotowanie kanapek – do wyboru na ciepło lub zwyczajnie. Potem jeszcze wymyślne koreczki i dipy, czyli sosy do koreczków lub kanapek. Ciekawym elementem było wycinanie ozdób z warzyw. Niestety zostały one tak szybko skonsumowane, że nie doczekały się uwiecznienia na zdjęciach. Zajęcia upłynęły w przyjemnej atmosferze. Sprawiedliwy podział obowiązków sprawił, że każdy miał pełne ręce pracy. Jedni kroili, drudzy mieszali, a jeszcze inni zajmowali się nakrywaniem do stołu i sprzątaniem. Wszyscy się najedli dowoli tak, że aż nie chciało się wracać do domów.

Projekt Współfinansowany ze środków Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych za pośrednictwem Województwa Pomorskiego

Logo Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób NiepełnosprawnychLogo Województwa PomorskiegoHerb Województwa Pomorskiego

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie